blixt

 
 

om en utmaning

 

Hur gammal är du? sjutton

 
 

Hur gammal känner du dig? Jag tror jag känner mig som sjutton, vill inte känna mig äldre eller yngre- förutom när det kommer till barnasinne för det vill jag nog alltid ha kvar (kommer aldrig kunna sluta klättra i träd.)

 

Berätta om din familj? Min familj består utav fantastiska föräldrar och två lika fantastiska storebröder som jag saknar allt för mycket. Förutom dem har jag en stor släkt på tjugotalet kusiner och diverse kusinbarn. Dessutom omger jag mig av så många fantastiska människor som ofta känns som familj.

 

 
 

Vad har du gjort i dag? Idag har jag bara ätit frukost och börjat städa mitt rum, men sen har jag också planerat inför ett sånguppträdande Maria, Hilda, Daphne och jag ska göra idag utanför Borås. Vad som ledde till detta är en fruktansvärt bra historia som utspelade sig igår eftermiddag, och den berättar jag gärna någon annan gång. Kan bara säga att jag är fruktansvärt exhalterad och taggad och egentligen fattar jag inte alls hur det hände.

 

 
Vilken film såg du senast? Serendipity (titel översatt till svenska är Om ödet får bestämma), och den var faktiskt förvånansvärt bra med tanke på att jag inte brukar gilla såna filmer.
 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? MEN KOM IGEN. Det går inte, INTE, att välja. Icke. Vägrar.

 

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I en säng med dubbelt lager filtar och ett öppet fönster bredvid, ett dovt ljust som skiner in på fönsterbrädan och annars ett mörker som döljer konturerna av alldeles för mycket grejer på golvet.

 

 

När vaknade du i dag? Vaknade med jämna mellanrum under hela natten men vaknade till slut alldeles för sent och åt frukost för en dryg timma sen.

 

Vilken är din favorithögtid? Julen har flest traditioner men påsk förknippas med mest glädje, personligen. Det är något med vårlyckan och framtidshoppet. Som att leva i en utopi, nästan. Dessutom ska man ha färgglada kläder i kyrkan.

 

 

Vad lyssnar du på just nu? Fink – See It All

 

Har du någon gång brutit ett ben? Nej

 

 

Snarkar du? NEJ, tack och lov

 

Hur går du helst klädd? med mysighetsprioritet och alltid alltid uppvikta ärmar. Gärna en aning bohemiskt med fina mönster och färger, har oftast stora koftor och tröjor. Handlar mest på second hand och älskar att fynda i mammas gamla gömmor. Pappas 80-talsskjortor är en favorit.

 

 

Vad sa du senast? "Pappa, ska du in till borås idag?"

 

Vad har du i dina fickor? En rakhyvel och ett murmeldjur. Nejmen alltså jag har ingenting i mina fickor och varför är det ens intressant att veta?

 

 

 

Vad köpte du senast? Keso och banan.

 

Hur många gånger har du flyttat? fem gånger

 

 

Vad åt du till frukost? surdegsbröd med skinka

 

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Som sjuåring lekte jag cirkusartist på vår bästa gunga, var med Maria och Johanna nästan hela tiden, drömde om att bli balettdansös och författare, hade en extrem rädsla för att va under vatten, delade rum med mina två bröder och hade långt, rakt, blont hår.

 

 

Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet

 

Är du blyg? Det beror lite på i vilka sammanhang. Egentligen är jag inte alls blyg men av någon anledning är jag ofta rätt blyg när det handlar om att träffa någon jag inte känner men hört mycket om.

 

 

Vad heter du i andranamn? Käthe, Mikaela.

 

Har du svenskt ursprung? Min farmor är finska och det gör mig till en fjärdedels finsk, dessutom har jag en del norska anor från min morfar.

 

 

Har du, eller har haft, något smeknamn? Eftersom mitt namn är sådär tråkigt kort har jag aldrig haft några bra smeknamn. Det värsta jag visste när jag var mindre var när folk kallade mig Annsingen. Smaklöst och nedvärderande, tyckte jag. Numera kallas jag Ann, Quack eller Quassi. 

 

 
 Ronja,din tur. 
 
-ann

och en hel del lyckoknip i magen

 
En nygräddad lussekatt och ett stort glas 3%-ig mjölk, fingrar som luktar jäst, ett kök som luktar saffran och ett mjöligt köksbord.
En högtalare som spelar The Mamas & The Papas, en klocka som visar 00:37, en plåt i ugnen och en deg på jäsning.
En halv gymnasietid avklarad, en eftermiddag med favoriter, en insikt om att the Holiday faktiskt är rätt okej, en sovande mamma på övervåningen.
En hel del mjöl i pannan och en hel del lyckoknip i magen.
 
-ann

för ett år sedan

 
För ett år sedan skrev jag detta:
 
"Jag klär mig som av rutin i stickat, går ingenstans utan raggsockar,  fäster bak luggen som alltid, står och söker med blicken högt högt högt upp i himlen men snön tar aldrig slut, väntar tills bilarna passerat innan jag mimar med i mitt personliga soundtrack som jag alltid har i öronen, spelar favoritlåtar på gitarr och sjunger högt trots att alla i huset hör, har mysighet som min största prioritet mer än vanligt, jag lever för varm mjölk, mörka morgnar, tassande barfotafötter över kalla golv, kramar under tjocka jackor, sitter kvar i skolan sent och lyssnar till ekande julmusik, varvar skratt med blickar ut genom fönstret på lektionerna och jag vill bara springa ut i snön och lägga mig där och andas rök och känna tårna domna bort och få snö i håret och tänka att nu finns det bara bra saker som händer och nu spelar det ändå ingen roll längre för nu har jag klarat hösten och nu är det vinter och mitt hjärta värker av lycka för jag har de bästa vännerna man kan ha och snart är det lov och jag har en chokladkalender i skåpet."
 
Och idag förundras jag över att trots att mycket hinner ändras på ett år är det förvånansvärt mycket som är precis samma.
 
-ann

personifiering

 
Tre saker som personifierar mig:
 
- Jag tycker att mysighet är mer prioriteringsvärt än snygghet, i de allra flesta fall.
- Jag har fruktansvärt svårt för en vissa sorters animerade filmer- främst Tim Burtons animerade skräckfilmer för barn.
- Mina teckningskunskaper sträcker sig ungefär till streckgubbar och köksknivar (oftast i kombination)
 
Hejhej.
 
-ann
 

i can't live if living is without you

 

för något större

 
I eftermiddags på min håltimma fick jag tillgång till vår cirkussal, för fri träning. Jag övade mest trapets brände händerna fick vita byxor av magnesium och konstiga blickar av förbipasserande byggelever.
Loose yourself to dance sjöng Daft Punk högt när jag låg och andades på tjockmattan och jag kände mest att ja, att förlora sig själv i dans är något som passar mig. Det bästa jag någonsin gjort var att dansa på Ungomsoas sommarläger i somras- där fick att förlora sig själv i dans en helt ny innebörd.
Och jag förundras mest över hur egentligen allt man gör kan göras för Gud. Dans, cirkus, sång, skratt, tankar, liv.
 
Ni anar inte hur mycket sinnesro en håltimma med cirkusträning kan ge. Ni anar inte.
 
 
-ann

med änglar i koppunderläggsformat

 
Sen jag sanerade det bakteriefulla område som jag tidigare kallade mitt rum har jag knappt lämnat det. Där gör jag allt: äter, sover, pluggar, läser, står på händer, dansar, filosoferar, ritar. Ett bra ställe ändå, speciellt med ett fönster på vid gavel, musik i högtalarna och en bild på mig och Maria som änglar i koppunderläggsformat på fönsterkarmen (det är nog det finaste i mitt rum just nu, kanske att ni får se det vid tillfälle.).
 
-ann

vackraste året

 
 
Idag fyller jag 17 år. Kalas, eller nåt.
 
(Tydligen är idag första dagen på det Vackraste året för min del, då det sägs att man är som vackrast när man är 17. Men jag vet väl inte riktigt huruvida det stämmer särskilt bra)
 
-ann