medicine

 
 
I höstas började jag ta danslektioner i modern dans. I flera veckor har vi övat och finslipat vårt uppträdande och ikväll hade vi vår sista föreställning; som dessutom var vår bästa.
Pirret vinkningarna tummen upp klapparna kramarna andetagen lugnet insikten fokuset innan ridån går upp är något av det bästa jag upplevt och vet. Och att sedan få dansa ut sitt hjärta, att få kliva ur sig själv och i någon annan men samtidigt få uttrycka riktiga känslor- Åh.
 
 
-ann
 

--,-'@ MARIA 17 ÅR @'-,--

På söndag fyller Maria 17 år, men eftersom vi inte ses i skolan då passade Malin, Johanna och jag på att fira henne idag istället. Trots att hon listade ut att något var på gång blev det ändå väldigt lyckat och vi var alla väldigt pepp när fysiklektionen skulle sluta och vi äntligen fick sjunga för henne och ge paketet. Detta hade jag slått in och sedan hade vi fyllt det med typiska Maria-tycker-om-och-önskar-sig-saker, så jag tror det blev rätt bra ändå.
Hon är så fin, den dära; HIPP HIPP HURRA!
 
-ann

highland cattle

 
Om jag hade haft möjligheten att välja vilket husdjur som helst hade jag lätt valt en Highland Cattle-ko. En ko av den sociala typen som inte är rädd för att smyga sig fram till staketet och sniffa på mig eller äta gräs ur mina händer. Eller, helst av allt hade jag väl velat ha en kalv med goslockig päls och nyfikna ögon, som hade växt upp till att få lång lugg i sån där chokladkrämig färg.
   Sen kommer jag på att det hade varit rätt omständigt, med tanke på att den hade både rivit ner och förstört mycket med sina stora horn och så småningom inte kunnat rymmas i mitt rum som är så fullt på annat.
Nä, då hade jag nog valt en katt istället. Eller en koala.
 
-ann

glory days

 
Trots att jag har åkt på sjukan för denna höst (vilket hittils inneburit snörvlande som aldrig förr, tupplurer i soffan till David Attenboroughs ljuva röst, och avverkandet av massvis med filmtips) måste jag ändå påstå att jag mår bra.
Vi hade dansuppvisning nästan hela helgen och det kräver så mycket emotionellt att jag var nära på att börja gråta flera gånger på scen.
Daphne och jag gjorde ett skittles-konstverk och skrämde både folk på stan och oss själva med vårt extrema showsmink.
Horred är numera ett vackert frostlandskap och jag blev överraskad av Edvin mitt i måndagslunchrasten så att jag inte kunde sluta skaka på en kvart.
Vi hade en gästlärare i akrobatik på cirkusen och firade Johannes 17-årsdag med chokladpaj och kramar.
Dagen efter Marias födelsedag på söndag fyller jag 17 år och skriver bara tre prov till innan jag får lov.
Jag lever livet utan mobiltelefon och nostalgiupplever 00-talet genom musik och film.
Jag mår bra.
 
Bruce Springsteen – Glory Days
 
-ann

semmenkarr

 
Har ni glömt av hur cool den här snubben är? Synd för er, det har i alla fall inte jag. Trots att han visst dykt upp här ganska ofta på bild är det alltid lika mycket värt att poängtera att han är en väldigt bra person. Dessutom fyller han år idag. Hipphipphurra tillönskas szemmeboi, hannnis, szemme, szemenkar, johannes.
 
-ann
 
 

en maria och en johanna

 
På ett tågräls för vi skulle med ett tåg som inte kom och det må verka som sommar eftersom Maria bara har linne på sig, men det var faktiskt bara förra veckan.
 
-ann

the way you look tonight

 
Vad gäller musik tycker jag det är så svårt att avgöra vilken artist, genre, låt eller album som är min favorit eller som jag tycker mest om. Andra saker är något lättare att dela in i favoriter och ickefavoriter; dock är musik enligt mig  något så brett som kan ha så olika funktioner eller uppfylla olika krav. Beroende på vilket humör jag är på, vilken årstid det är, hur mycket klockan på köksväggen visar, om jag sitter på bussen eller om jag peppar inför en konsert, så lyssnar jag oftast på olika sorters musik.
 
Även om jag nu inte kan tala om favoriter eller ickefavoriter måste jag ändå säga att jag alltid, alltid, har hyst en speciell förkärlek till jazz. Det är något med trumpetsolona, vispandet på virveltrummor, synkoperna och blandningen mellan diverse moll- och durackord som skapar en näst intill melankolisk känsla.
 
Helst lyssnar jag på en knastrig och krispig 50-talsklassiker som Chet Baker eller en brusig George Sharing, gärna med improviserade toner på en saxofon och en mörk och nästan vibrerande kontrabas.
Helst en mörk och kulen novemberkväll när jag plötsligt har viljan att göra allt annat än att skriva en essä.
Helst då- för då kan jag skutta dansa valsa hoppa runt och tänka att inget är väl viktigare än att jag mår bra.
 
För då mår jag så bra.
 
Då: I vardagsrummet när ingen annan är hemma och jag kan skriksjunga överstämman till Nat King Coles sång om kärlek och tänka att livet är väl aldrig lika vackert som när man lever i en jazzlåt.
 
-ann

version lila

 
Paula som ni såg i föregående inlägg bestämde sig i helgen för att färga håret lila. Hon passar i allt så det blev ju hur bra som helst.
 
-ann

paula under ett stort träd


höstdagar

Vaknar för tidigt av mig själv trots att klockan ringer strax efter 6, sover fortfarande med öppet fönster och bryr mig inte om kylan sålänge jag är varm om fötterna. Försöker koppla bort att det kommer vara lika mörkt som det är utanför fönstret när jag vaknar som när jag kommer hem och fokuserar istället på hur himlen skiftar färg i minst 4 nyanser av grå innan molntäcket spricker upp och solen tittar fram. Jag genar över åkern och grannhunden skäller. Som vanligt.
Tåget till skolan är fullt som vanligt och vi sitter antingen längst fram eller längst bak på obekväma säten där det är svårare att somna men lyckas ändå. Släpar på stegen upp för backen till skolan för egentligen hade jag bara velat ligga kvar i sängen och lyssnat på Beethovens Kejsarkonsert.
Tar upp almanackan och antecknar allt för ofta, om prov läxor inlämningar konserter uppvisningar genrep utflykter och påminnelser. Fantastiskt jätteskönt att ha saker att göra men fruktansvärt stressande att aldrig aldrig ha en ledig helg eller dag eller eftermiddag.
Vår grästmatta är täckt med nedfallna löv och under trädet på baksidan gömmer sig mängder med valnötter. Vi får massa äpplen som jag  fyller min ryggsäck med inför ett utomlandsäventyr och pratar ständigt om idyller och att fånga dagen.
Men jag laddar tågkortet stup i kvarten och åker helst baklänges i tåget och känner pirret i magen ser landskapen rusa förbi och vet att jag snart kommer få träffa massa härliga människor.
Sen sitter vi allihopa i en soffa och gråter av skratt eller så spelar vi musik och sliter sönder fingrarna på diverse instrument eller så är vi under en fantastisk stjärnhimmel eller så kramas vi för att vi inte setts på så länge eller så springer vi genom en mörk skog och låtsas att vi är på rymmen.
 
 
-ann