among the trees

 
Det är ingen el i stängslet men vi går ändå runt till en öppning så att vi kan gå in i hagen. Plötsligt är vi mitt i ett lerparti och vi skrattar lite tafatt, men undertryckt obehag känns i luften. Jag ångrar snabbt mitt val av torgvantar och känner den stickande känslan i fingrarna när det är sådär alldeles för kallt ute. Med ett fast grepp om kameran blickar, söker, letar jag efter känsla, ljus, något som kan fångas på bild och göras om till känslor.
Hon fryser mycket mer än vad jag gör men när jag ropar instruktioner lyder hon villigt.
Våra andedräkter är rök.
Hennes händer skakar och vi huttrar båda två, ändå lyckas hon se sådär nonchalant oberörd ut, trots att jag vet om kylan som bränner på hennes ben.
Hennes ögon tåras av en kall vind och solens sista strålar söker sig över hennes ansikte, som att förmedla att detta, det är värt att bevara.
Jag tittar väl mest på henne, knäpper en bild och tänker att ja, det är värt att bevara.
 
Och det var när jag sa att hon skulle tänka på Johannes som bilderna blev allra bäst, tror jag.
 
-ann

där lavar kan gro

 
Och hjärtan brukar längta iväg, till någon annanstans, någon annan tid. Kanske för att vi tycker att det närmsta vi har runt omkring oss är så välbekant och enformigt.
Kanske är det välförståeligt. Men kanske borde vi förstå att även bland välbekanta träd kan vi finna frid och ro.
Vem säger att nytt är bäst? Ibland måste man få vara konservativ.
 
-ann
 

hoppfullt xtreme

 
 
IDAG
började vi med en helt ny fräsch fysikbok
somnade jag på bussen hem som vanligt
var jag innebandytaggad på idrotten och gjorde mål av ren tur
gick jag Horred runt och kom på att jag bott här i tolv år
hälsade jag på mannen vid brevlådan och han blev jätteglad
var jag jättetrött men än mer glad
åt jag knäckebröd med äcklig tomat
vinkade jag hejdå till Daniel och fick ont i hjärtat över insikten över att inte få se honom förrän i Mars
 
Men mest av allt njöt jag av The Tallest Man On Earths ljuva stämma i regnet och jag tog av mig vantarna bara för att få frysa om fingrarna en stund och funderade på hur allt hade sett ut nu om Benjamin inte hade vetat vilka Mumford And Sons var 2011 och därmed inte förgyllt våra stunder i diskrummet, eller om Edvin och Amandus aldrig fått mig att börja lyssna på Bon Iver.
 
Och att jag redan haft årets bästa dag känns så fulländat, på något sätt. Som att det bara kan bli bättre härifrån. Hoppfult xtreme, typ. Och det kommer det bli, det känner jag på mig. Med en vän som den jag har kan det bara bli bra. (Han brukar dessutom kunna fixa det mesta)
 
 
-ann
 
 

jag med, tror jag

 
Och jag tror att vi alla är vackra, för att vi är skapta.
Min kusin Paula är vacker. Inte bara i vem hon är, i vad hon är. Inte bara i hennes skratt, hennes goda leende och sprudlande personlighet. Inte bara i hennes bubblande glädje, i hennes rullande tårar. I hennes ögon, i hennes händer, i hennes kramar och hennes humor. I hennes dialekt, i hennes entusiasm. I hennes hjärta och i hennes andetag.
Utan i henne. I Gud.
Och det är vackert. Och det är du. Och det är jag med, tror jag.
 
-ann

pärla

 
Idag träffar jag denna pärla och det blir första gången vi ses själva på över ett år tror jag. Helt vrickat och konstigt men tur att det ÄNTLIGEN blir av. Fina hon.
 
 
-ann