födelsedag

 
Idag fyller denna pärla 19 år. 19 år! Tiden går så fort numera och det är både läskigt och spännande.
I vilket fall som helst är hon typ en av de bästa jag vet och ni hade varit lyckliga om ni fick chansen att lära känna henne. 
Bästa Ronja, Ronjis, min vän och syster.
 
-ann

det här är jag (och vem jag tror att du är)

 
Ibland funderar jag lite extra på vilka intryck jag gör på människor. Vad tycker mina vänner egentligen om mig? Vilka saker förknippar de med mig? Om någon skulle beskriva mig med tre ord, vilka skulle de välja? Vilka egenskaper hos mig irriterar människor i min omgivning?
Många gånger oroar jag mig alldeles för mycket över vad jag tror människors åsikt kring mig är. Kanske för att jag vill se på mig själv på ett visst sätt, och att jag därmed är rädd att den bilden jag har av mig själv inte stämmer överens med andras. 
 
Men jag har ändå ett hum om de saker som jag vet definierar mig. De saker jag vet är sant, trots att andra kanske inte tycker att det syns. Till exempel:
 
1. Jag är Guds barn, förstlingsfrukt, ljusets barn, Guds utvalda, högt aktad och älskad. (om ni vill kan ni sluta läsa här för det andra spelar egentligen inte så stor roll.)
2. Jag får rynkig näsa och världens minsta ögon när jag skrattar och det är nog något av det bästa jag vet med mig själv eftersom jag har fått det från min farmor.
3. Jag har världens bästa musiksmak. Just för att den är så Ann-ig eftersom den innehåller allt från Björn J:son Lindh och Murray Gold till Nat King Cole och alt-J. 
4. Jag älskar dans och dess kultur, trots att jag inte alls passar in i vad den verkar innebära som livsstil.
5. Jag har massvis med guilty pleasures- alpin skidåkning, Doctor Who och romantiska filmer är bara två utav många.
 
Men jag vet inte bara saker om mig själv, utan jag ser och vet en hel del saker hos dig också, som du kanske inte vet egentligen, på riktigt:
Jag vet nämligen att du är mycket bättre än vad du vill tro. Att du är vacker när du ler, men lika vacker precis när du vaknat en måndagsmorgon. Jag vet att du är alldeles för hård mot dig själv, att du ofta tänker att du borde vara som någon annan när du egentligen bara kan vända dig till Gud och se att du är precis som du borde. Jag vet att du har människor runt omkring dig som älskar dig trots att det kanske inte känns så ibland. Jag vet att Jesus väntar på att du ska få be honom vara din bästa vän, och jag vet att det kommer va det bästa beslutet du någonsin kommer göra.
Jag vet att du duger.
 
Och vet du? Det gör jag med (Även om du inte håller med om punkt 3 i min lista om mig själv). Jag duger, precis som jag är. 
 
-ann