en kristallklar kväll

Med ett minneskort som inte fungerar är det svårare att nå den nivå av dokumentation jag önskat denna sommaren. Istället för att skriva dagbok och få ner tankar med penna på papper får jag ner kladdiga idéer på mobilanteckningarna och det är även med mobilens lågupplösta kamera jag förevigar de flesta stunder. 
Jag lever i alla fall ett ljuvligt sommarliv. Jag varvar långa jobbdagar med försäljningsrekord, babs-kvitton och kanotuthyrningar med stunder i hängmattan, cykelturer och smultronplockande. Jag hinner träffa långväga vänner och jag har nog träffat fler sådana än de som finns nära mig. Jag försöker vänja mig vid tanken att inte bo hemma i höst och att jag har ynka åtta dagar kvar på jobbet. Jag dricker till min stora förvåning kaffe allt oftare trots att jag är en svuren te-entusiast. Jag ser på favoritprogram och återupplever två år gamla tankar om hur begränsad jag känner mig i min kropp då jag vet jag vet JAG VET att jag är ämnad för dans. Jag märker mer och mer vilken musiksmak jag har och hur lite jag bryr mig om vad det är jag egentligen jag lyssnar på så länge jag tycker om det. 
 
Och det är så skönt att se att trots att bilder minnen och dagboksanteckningar finns kvar från för två år sedan och hur mycket, tankar minnen vänner, är exakt samma är det så oändligt mycket som förändrats - och det mesta till det bättre. Den nivå av bekvämlighet jag känner gentemot mig själv jämfört med för två år sedan har ökat markant och jag är så STOLT över att jag är kvinna och att jag har potential och att jag var skapad till en perfekt avbild. Det handlar inte om högmod utan realisation, att jag är ett verktyg som faktiskt har en funktion. Att sedan få inse vilken funktion jag har att fylla ser jag fram emot med pirr i magen - och han är mitt största stöd. 
 
Röriga tankar en kristallklar kväll.
 
dröm
 
-ann
 

hoppet är vår vän, och vi dess löften tro

 
"Glitter i armhålorna glitter i håret glitter mellan tårna
Fötterna är förvånansvärt icke-ömma med tanke på att större delen av natten gått ut på dansdansdans
I tystnaden ringer det i öronen som ett eko av skratt lyckoskrik musik
Jag har lycka i magen solrosiga kinder och minnen jag aldrig glömmer
Så bra dag
Så bra klasskamrater
Det gör ont att tänka att vi inte ses på måndag, och inte ens i höst
Men FRIHET, det är svårslaget
Vill minnas känslan denna natt för alltid
För det är lite som en Håkan Hellström-låt
Åh vill krama alla igen"
 
Igår var det en månad sen jag tog studenten.
 
-ann

på något sätt är det befriande med ensamheten

 
Är inte sommarkvällar de bästa ändå?
När luften är sådär ljuvligt frisk och drypande av blomdoft som schersmin och rhododendron. När himlen ändrar färg i minst 8 nyanser och fåglarna sjunger några sista sånger och berättar för varandra vad som hänt under dagen. När värmen lagt sig något och det inte är för varmt för att ha på sig en stickad kofta men inte heller för kallt för att fortfarande gå barfota i det snart daggblöta gräset. När stentrappen på framsidan fortfarande andas sommarsol och humlorna samlar bara lite nektar till innan nattens vila. 
 
De avnjutes lika bra med armen om en kär person, men på något sätt är det befriande med ensamheten. Tankarna spinner på ett annat sätt då och störs inte lika lätt av funderingar på vad som bör sägas härnäst eller om sällskapet trivs bra med umgänget.
 
Det är nog lite lättare då, för mig, att tacka Gud för det fantastiska han skapat och det är lättare att inte skämmas över tåren som rinner längs med kinden.
 
I know where I've been - Queen Latifah
 
-ann